15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ

08.10.2019 3341

 

TOKİ CEVİZKENT BAHADDİN GAZİ ORTAOKULU
2019 – 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİ
FAALİYET RAPORU

               15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında Eylül ayı içerisinde yapılan etkinlikler şunlardır;

1 - Okulların açıldığı ilk hafta içerisinde, ders saatinde öğrencilere 15 Temmuz Demokrasi Zaferi konuları hakkında bilgi verildi.

 

 

 

 

 

 



2 - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma konulu röportaj, sinevizyon gösterileri EBA' da yayınlanan görseller öğrencilere izletildi.

 

 

 

 

 

 

 

 



3 – Okul girişinde veli ve ziyaretçilerin görebileceği alanda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma köşesi oluşturularak pano hazırlandı.

 

 

 

 

 

 

4 – Türkçe derslerinde 15 Temmuz Demokrasi kahramanlarımıza hitaben öğrencilere duygu ve düşüncelerini anlatan mektuplar yazdırılarak sınıflarda paylaşıldı.

 

 

 

 

 

 

 

5- Demokrasi, şehitlik, milli irade ve yurt savunması konuları ve bu konuları içeren şiir ve metinlerin işlenmesine Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Din Kültür ve Ahlak Bilgisi derslerinde özen gösterildi.

6- Öğretim yılı süresince konu ile ilgili yapılacak faaliyetler planlandı.

ü  100 temel eser içerisinden öğrenci seviyelerine göre belirlenen vatan, milli birlik ve dayanışma konularını içeren kitapların okutulmasına öncelik verilmesi kararlaştırıldı.

ü  Yıl içerisinde 15 Temmuz konulu resim ve slogan yarışmaları düzenlenmesi kararı verildi.