40 Kavram Etkinlikleri

05.02.2020 169

Bakanlığımız  Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ilgi yazısında; ortaokul ve imam hatip ortaokullarına yönelik Kırk Kavram Kitapçıkları hazırlandığı, "Kırk Kavram Etkinlikleri", ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerimizin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ile Din, Ahlak ve Değerler alanındaki Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dinî Bilgiler derslerinde edindikleri kazanımları pekiştirmek için yardımcı materyal olarak kullanılabileceği gibi sınıf ve okul düzeyinde sosyal etkinlik olarak da gerçekleştirilebilecek nitelikte hazırlandığı belirtilmektedir.

Kırk Kavram Etkinlikleriyle ilgili sınıf düzeylerine göre hazırlanan kitapçıklar, uygulama kılavuzu, etkinlik afişi ve çalışma kâğıtları Din Öğretimi Portali'nde "http://dinogretimi.meb.gov.tr/Etkinlik_40Kavram.aspx" adresinde erişime açılmıştır.

Söz konusu etkinliklerin ortaokul ve imam hatip ortaokulu müdürlükleri ile okulunuz Din Kültürü  ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine duyurulması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.