e-Kayıt İşlemleri

25.07.2019 124

İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin Dikkatine,

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı e-Kayıt işlemleri gerçekleştirilmiş ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresinde yer alan Duyurular Bölümünde kamuoyuna ilan edilmiştir.

Bilindiği üzere Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereği mart ayında kurulan komisyonlar ile adreslerin Eğitim Kurumlarıyla ilişkilendirilmiş olması gerekmekteydi. Ancak yapılan kontrollerde Okul Öncesi/ilkokul/ortaokul Eğitim Kurumlarıyla ilişkilendirilmemiş (boşta) adreslerin olduğu tespit edilmiştir. e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/Bakanlık MEM İşlemleri/e-Kayıt İşlemleri ekranında yer alan Kayıt Bölgesi Belirlenmemiş Adresler (Okulöncesi/ilkokul/ortaokul) raporlarının kontrol edilerek bu adreslerin Okul Öncesi/İlkokul/Ortaokul Eğitim Kurumlarıyla ivedi bir şekilde ilişkilendirilmesi ve söz konusu ekranlardan sorumlu personelin düzenli aralıklarla kontroller sağlaması gerekmektedir.