15.04.2024 4

Eğitim Kenti Karabük Projesi Soyuttan Somuta Eğlenceli Dersler Kapsamında Matematik Dersinde Konum Yön ve Birim Kavramlarını İşledik. “Soyuttan somuta eğlenceli dersler “ etkinliği kapsamında 5. sınıf  matematik dersinin M.5.2.1.2.  (Bir noktanın diğer bir noktaya göre konumunu yön ve birim kullanarak ifade eder.) kazanımının daha iyi anlaşılması için öğrencilerin bizzat katıldığı bir etkinlik yapıldı. Bu etkinlikte öğrenciler kareli zeminde diledikleri yerlere geçerek birbirlerine göre konumlarını söylediler. Her öğrencinin etkinliğe katılması sağlanarak konunun daha somut hale gelmesi sağlandı.

15-04-202415-04-202415-04-202415-04-2024