KOD ADI: 2023

KOD ADI: 2023

Bilişim, programlama, kod yazma, elektronik, robotik, web programlama, oyun programlama, mobil uygulama gibi konulara ilgili, yetenekli ve kendini geliştirmek isteyen 5. 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimiz Karabük Gençlik Merkezi (Öğlebeli Mahallesi) tarafından ücretsiz olarak düzenlenen KOD ADI:2023 eğitimlerine katılabilirler. Eğitime katılmak isteyen öğrencilerimizin 16 Mayıs 2017 Salı mesai bitimine kadar başvuru formlarını Karabük Gençlik Merkezi (Öğlebeli Mahallesi) ne teslim etmeleri gerekmektedir.

15.05.2017 727

2023 Hedefleri doğrultusunda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye´nin 81 şehrindeki Gençlik Merkezleri bilişim sorumlularına verilecek eğitmen eğitimi ve seminerlerin ardından tüm Türkiye’de uygulanması planlanan bilişim eğitimlerini ve seminerleri kapsamaktadır.

Gençlik liderleri ve eğitmen adaylarına Konya Meram’daki Uluslararası Gençlik Akademisinde 18-29 Nisan tarihleri arasında uzmanlar tarafından eğitmen eğitimi gerçekleştirilecektir. Gençlik liderlerinin eğitilmesinden sonra 8 Mayıs - 24 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye’de yaklaşık 2.000 genç illerimizdeki Gençlik Merkezlerimizde eğitim almaya başlayacaktır.

Eğitmen eğitimlerinde algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri verilecektir. Ayrıca milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları gerçekleştirilecektir.

Gençlik liderleri tarafından gerçekleştirilecek ilk grup eğitimlerin tamamlanmasının ardından tüm Türkiye’de seçilen en başarılı 100 gence bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecektir. 3 hafta sürecek kamp programı ardından başarılı gençlere sertifika verilecektir. Ayrıca TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu gençler tavsiye edilecektir.

Kod Adı 2023 projesi ilk etapta 81 ilimizdeki Gençlik Merkezinde başlatılacaktır. Zaman içerisinde yaygınlaştırılarak tüm Gençlik Merkezlerinde uygulanması planlanmaktadır. Her eğitim döneminde yaklaşık 2.000 gence eğitim verilmesi hedeflenen projede yılda ortalama 20.000 gencin eğitim alması öngörülmektedir.

Ayrıntılı bilgi için      http://kodadi2023.gsb.gov.tr/

Başvuru için            http://kodadi2023.gsb.gov.tr/Basvuru/

81 Şehirde Eğitimlere Başlanması

Gençlik Merkezi Liderleri´ nin eğitimlerini tamamlamasının ardından görevli oldukları şehirlerde 8 Mayıs – 24 Haziran tarihleri arasında ilk grup eğitimlerini gerçekleştirirler. İlk etapta her ilin Gençlik Merkezi 12-15 yaş aralığında en az 20 kişilik genç grubu belirler ve eğitmenler 7 hafta boyunca aldıkları eğitimi bu gençlere aktarırlar. Tüm gençlere başarı sertifikaları takdim edilir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerinin belirleyeceği takvim dâhilinde bu eğitimler sürekli olarak devam eder.

 

Yaz Kampı

8 Mayıs - 24 Haziran arasında ülke genelinde gerçekleştirilecek eğitimlerden sonra en iyi 100 genç seçilerek 3 Temmuz - 22 Temmuz tarihleri arasında yaz kampına alınacaktır. Kamp boyunca uzman eğitmenler tarafından ileri düzey yazılım ve siber güvenlik eğitimleri verilecek ve başarı ile tamamlayan gençler için TÜBİTAK ve BİLSEM gibi kurumlara referans mektubu yazılacaktır.

Gençlere verilecek eğitimlerden sonra her bir aday dilediği şekilde üye kurumsal otomasyonlar, e-ticaret yazılımları, içerik yönetim sistemleri ve iş takip yazılımları geliştirebilecek ve bunların güvenliğini sağlayabilecektir.

Katılımcılar erken yaşta programlama becerisine sahip olarak, bu bilgilerle bulundukları şehirlerde devam eden Kod Adı 2023 eğitim gruplarına destek verecek ve kişisel anlamda gelişimlerini sürdüreceklerdir.

Seçilmiş bu 100 genç sonraki dönemlerde gerçekleştirilecek tüm projelerde paydaş olacak ve gelişimleri için her türlü katkı sağlanacaktır.

Eğitimler

Algoritma

2 Saat

Kodlama

6 Saat

Elektronik & Robotik

8 Saat

Web Programlama

8 Saat

Oyun ve Animasyon

8 Saat

Mobil Uygulama

8 Saat

Siber Güvenlik (Seminer)

1 Saat

Sosyal Medya Yönetimi (Seminer)

1 Saat

Dijital Pazarlama (Seminer)

1 Saat

 

Merak Edilen Sorular

Bu eğitimler hangi Gençlik Merkezlerinde gerçekleştirilecek?

Türkiye´nin 81 şehrinde en az 1 Gençlik Merkezinde eğitimler gerçekleştirilecektir. Bu merkezler ilgili şehrin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden öğrenilebilir.

Karabük Gençlik Merkezi – Öğlebeli Mahallesi – 0370 413 01 31

Eğitimler Hafta sonu planlanmaktadır.

Eğitime katılacak gençler için yaş aralığı nedir?

İlk etapta 12-15 yaş aralığındaki gençler eğitime alınacaktır. (2002, 2003, 2004, 2005 doğumlu olanlar)

Eğitimler ücretli mi?

Hayır. Gençlik Merkezlerimizde yapılan bütün eğitimler ücretsizdir.

Eğitimlere başvuru nasıl gerçekleştirilir? 

16 Mayıs 2017 Salı günü mesai bitimine kadar başvuru formu doldurulup Karabük Öğlebeli Mahallesindeki Gençlik Merkezi ne teslim edilmesi gerekmektedir.


15-05-2017