Okullarda Bilinçli Tüketim
Okulların açılmasıyla beraber bilinçsiz tüketim sonucu gıda kaynaklı hastalıklarda artış olabileceği göz önüne alınarak; özellikle okullarda belirli dönemlerde düzenlenen kermes, yerli malı haftası vb. organizasyonlarda veliler tarafından ev ortamında hazırlanan yiyeceklerin uygun olmayan, sağlıksız koşullarda öğrencilere ve/veya diğer tüketicilere sunulması; söz konusu hastalıkların ve bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasında önemli bir risk faktörü olduğu Bakanlığımız ilgi yazısında belirtilmektedir.
Müdürlüğümüze bağlı tüm resmî/özel okullarımızda konu ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi,hijyen kurallarına uyulması, gereken uyarı ve önerilerin yapılması hususunda;
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.