Okullarda Bilinçli Tüketim

28.10.2019 166

 Okullarda Bilinçli Tüketim

Okulların açılmasıyla beraber bilinçsiz tüketim sonucu gıda kaynaklı hastalıklarda artış olabileceği göz önüne alınarak; özellikle okullarda belirli dönemlerde düzenlenen kermes, yerli malı haftası vb. organizasyonlarda veliler tarafından ev ortamında hazırlanan yiyeceklerin uygun olmayan, sağlıksız koşullarda öğrencilere ve/veya diğer tüketicilere sunulması; söz konusu hastalıkların ve bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasında önemli bir risk faktörü olduğu Bakanlığımız  ilgi yazısında belirtilmektedir.

Müdürlüğümüze bağlı tüm resmî/özel okullarımızda konu ile ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi,hijyen kurallarına uyulması, gereken uyarı ve önerilerin yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.