ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARI

25.09.2019 133

2019-2019 Eğitim Öğretim yılında bakanlığımız tarafından ilimize gönderilen ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı il ve ilçeler bazında yüklenici firma (Ramazan YÜKSEL) tarafından gerçekleştirilmiştir.

                                   

                                    Bu anlamda; Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 29/08/2019 tarihli ve15600384 sayılı yazısı gereği:

1- Okullardaki kitap eksiği veya fazlalığı, okul müdürlüklerince tespit edilerek kitap listesi ile fazla kitaplar ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecektir. (05-11 Eylül 2019)

2- Okul müdürlüklerince fazlalık olarak bildirilen ders kitapları, ilçe dâhilinde yeni açılan veya kitap eksiği olan okulların kitap ihtiyaçları giderildikten sonra ilçe genelinde karşılanamayan ihtiyaçlar ile oluşan fazlalıklar, listeler halinde çok acele olarak il millî eğitim müdürlüğüne bildirilecektir.  (12-16 Eylül 2019)

3- İlçe millî eğitim müdürlüklerinden alınan eksik ve fazlalıklar, il millî eğitim müdürlüğünce değerlendirilecek, fazlalıklar ihtiyaç bildiren ilçe millî eğitim müdürlüklerine aktarılarak il genelindeki okulların eksikleri giderildikten sonra il genelinde ihtiyaç duyulan veya fazlalık olan kitaplar listelenerek Kitap Seçim Modülüne girilecektir. (17-23 Eylül 2019)

4- İhtiyaç ve fazlalıklar, Kitap Seçim Modülüne il millî eğitim müdürlükleri tarafından girilecek, teslim noktası olsun veya olmasın ilçe millî eğitim müdürlükleri ile okul/kurum müdürlükleri tarafından Kitap Seçim Modülüne ilave ihtiyaç veya fazlalık girilmeyecektir.

5- İl millî eğitim müdürlüklerince o il genelinde fazlalık olarak belirlenen ders kitaplarından, Bakanlığımızca diğer illere gönderilmesi planlanan ders kitapları il millî eğitim müdürlükleri depolarında toplanacaktır.

6- İl genelinde zorunlu dersler için, öğrenci ve o dersi/sınıfı okutan öğretmen sayısı toplamından fazla ders kitabı ilinize teslim edilmiş ise o kitaplar için ilçelerden bildirilen ilave ihtiyaçlar değerlendirmeye alınmayacaktır denilmektedir.

 

19-20 /09/2019 Perşembe ve Cuma günleri Merkez ve tüm İlçelerdeki Özel Ve Resmi Okul yetkilileri ellerindeki fazla kitapları kendileri Karabük merkez depoya getirmeleri ve yine okullarının eksik kitap listesini ayrıca fazla kitap listesini de  teslim etmeleri gerekmektedir.

Gereğinin yapılması  hususunda rica ederim.